Verloskunde

Al toen ik 12 was wilde ik vroedvrouw worden. Deze wens is in 1991 gerealiseerd, ik heb een ruime ervaring in het begeleiden van vrouwen en haar partners tijdens zwangerschap, geboorte en de kraamtijd.

Aanvankelijk heb ik een jaar als waarneemster gewerkt bij mijn laatste stage plek toen nog Maatschap van Verloskundigen in Arnhem. Maar ik wilde graag een vaste baan, want ik had ambitie om zelf moeder te worden en ik was de kostwinner van mijn gezin. Omdat er in Arnhem op dat moment geen mogelijkheid was voor een vaste baan ben ik gaan zoeken en heb ik de verloskundige praktijk Randwijk e.o. overgenomen. Deze praktijk ben ik alleen begonnen met de intentie om snel met zijn twee├źn aan het werk te gaan. In de jaren 90 was er echter een groot tekort aan verloskundigen en het vinden van een maatje lukte me niet.

Na 7 jaar kwam ik met een burn-out thuis te zitten en is de praktijk opgedeeld onder de omringende praktijken. Na 8 maanden en de geboorte van mijn neefje wist ik weer dat ik dit werk wilde blijven doen, en kon ik gelukkig weer bij Maatschap voor Verloskundigen in Arnhem aan het werk. en werd ik een van de maten.

Dit heb ik 16 jaar gedaan, de praktijk groeide steeds groter, en werd ik meer en meer werkgever, dit was samen met mijn lieve maten ontzettend leuk en uitdagend, maar ik merkte ook dat ik er toch niet gelukkig van werd, en besloot ik per 1 januari 2016 mijn leven anders in te gaan delen.

Zomer 2017 zou ik voor mijn oude klasgenootje Siegrid Hoekstra en haar collega Angela van JUNO verloskunde een zomer gaan waarnemen. Echter bleek Siegrid in die zomer nogal acuut geopereerd te moeten worden en ben ik met haar blijven samenwerken. De case-load verloskunde met continue begeleiding brengt me weer terug bij de basis van de verloskunde. Ik beleef veel plezier aan het begeleiden van stellen bij de geboorte van hun kind.